Виробники холодильників наділяють техніку різноманітними можливостями, направленими на довготривале зберігання їжі. Щоб користуватись всіма доступними ресурсами, треба ознайомитись із функціями приладу, а також зрозуміти принцип організації простору в камері. Пропонуємо практичні поради щодо правильного зберігання продуктів, щоб вони довше залишалися свіжими та смачними.
Що розмістити на верхніх полицях
Якщо морозильна камера знаходиться внизу, на верхніх полицях холодильної шафи підтримується вища температура. Тому тут доцільно зберігати готову до вживання їжу, поміщену в харчові контейнери. Також її можна загорнути в харчову плівку, фольгу або використати вакуумне пакування. Коли в холодильнику багато готової продукції, рекомендовано клеїти на них наліпки з датами – тоді зіпсовані страви не потраплять на стіл.
Яку продукцію зберігають на нижніх полицях
Внизу холодильника рекомендовано зберігати:
- сире м’ясо;
- рибу;
- яйця;
- молоко.
Щоб уникнути розповсюдження запаху, а також запобігти поширенню бактерій, їх потрібно розміщувати окремо, бажано в оригінальному пакуванні. На нижніх полицях зберігаються м’ясо, фарш та інші продукти перед приготуванням, решту краще заморозити. Те саме стосується і риби. Важлива порада: не заповнюйте холодильник повністю, в ньому обов’язково має залишитися місце для циркуляції повітря, щоб уникнути псування їжі.
Куди покласти овочі та фрукти
Фрукти, овочі та зелень можна розмістити в «зоні свіжості», де підтримується низька температура. Проте їх доцільно зберігати в спеціальних ящиках, з якими варто замовити холодильник в Одесі. В них підтримується оптимальний рівень температури та вологості, тому овочі та фрукти залишаються соковитими та смачними. Також їх можна зберігати в морозильній камері, порізавши на невеличкі шматочки.
Що розмістити на полицях дверцят
Це найтепліша частина холодильника, тому тут краще зберігати продукти, які не потребують низьких температур – наприклад, соуси, напої, вершкове масло, яке часто подається на стіл. В деяких моделях дверцята додатково обдуваються холодним повітрям, що поступає з верхніх полиць – таку техніку можна обрати на сайті Алло. Це дозволяє зберігати молоко та інші продукти, що швидко псуються.
Які продукти не варто класти в холодильник
Деякі продукти краще зберігати при кімнатній температурі. Сюди відносяться:
- томати – вони розм’якшуються і втрачають аромат;
- часник і цибуля – швидко пліснявіють;
- картопля – при низькій температурі крохмаль перетворюється в глюкозу, що відображається на смаку;
- мед – в холоді густішає;
- хліб – вбирає запахи, через підвищену вологість з’являється пліснява;
- спеції – розповсюджують аромати на сусідні продукти.
Також не варто використовувати простір для розміщення консервів, маринованих овочів та сухих сніданків. Підходьте до питання організації продуктів на полицях з розумом, та на столі завжди будуть свіжі страви.