Полезные советы

Грузинська кухня. на що це схоже і що варто спробувати?

Грузинська кухня відома багатьом українцям, не тільки тим, хто подорожує по Кавказькому регіону.

В Україні на хвилі любові до Грузії та місцевої кухні — грузинські ресторани і пекарні з’являються буквально як гриби після дощу. Для такої тижневої поїздки, як наша, це була чудова зміна. Хоча в кінцевому підсумку досить ситна борошняна і жирна дієта, ймовірно, затьмарила б нашу боротьбу за підтримання пристойної ваги.
За тиждень ми пережили кілька супр, тамади, літри вина, чачу з різними стравами. Тому ми можемо сміливо ділитися своїм досвідом і смаками. Ми розповімо вам, що ми чули, що пробували і де.

Чинкали

Це одне з найвідоміших грузинських страв. Але ніколи в житті не кажіть"чинкалі, але чинкалі". Багато грузинів починають свій день з чинкалі, в чому ми могли переконатися особисто, коли приземлилися в Тбілісі о 4 ранку, а потім вирушили в паб "Самікітно" на площі Свободи поруч з колоною Святого Георгія. Більшість гостей з ранку насолоджувалися чінкалі і пивом. Тільки ми, як ненормальні, замовили яєчню, але щоб бути більш пристойними до цього Чачапурі. А якщо вас интеерсует грузинська кухня, переходите на сайт https://golosinfo.com/lifestyle/jak_gotujut_supi_u_gruziji/2020-12-08-2108 — тут докладно описано як готувати грузинський суп.

У Самікітно готують відмінні шинкалі — абсолютно Грузинські, а паб відкритий з раннього ранку. Так що це гарне місце для того, щоб перекусити вранці.

Чінкалі-це різновид пельменів з тією різницею, що вони загорнуті у формі кишені, який традиційно наповнюється м’ясом баранини або свинини з великою домішкою коріандру, звичайного у всіх грузинських стравах, і смачним, гарячим бульйоном. У чинкалі є ручка, яку не їдять, але пельмень тримають за цю ручку, щоб обережно випити бульйон, а потім з’їсти смачний залишок.

У Казбегі ми дізналися, що шинкалі родом з цього міста, але найкращі Ми їли, напевно, в Сигнагі і Тбілісі. Ця страва також пропонується з сиром, грибами і картоплею, з начинкою, схожою на нашу російську. Один чинкалі коштує від 0,80 до 1,20 GLE, а найменша порція, яку Ви можете замовити, становить вісім штук.

Хачапурі

Це грузинське або, скоріше, класичне кавказьке блюдо. Це вид запеченого млинця з сиром. Чачапурі діляться на хороші і дуже хороші. Власне кажучи, ніде в Грузії ми не зустріли Несмачного, погано приготованого хачапурі, як зменшувально-пестливо називають його поляки. А якщо серйозно, то існує три види Чачапурі:

  • аджарські-це млинці у формі човна. Він походить з Батумі і символізує рибальський човен. Всередині знаходиться сир, масло і яйце, які необхідно ретельно перемішати перед вживанням,
  • Імеретинський-це вид млинчика з запеченим сиром або пастою з червоної квасолі всередині,
  • megrel-дуже схожий на imeretinsky з тією різницею, що зверху додатково присипається сиром.

Аджапсандали

Ця страва чимось нагадує наше попурі або Провансальський рататуй. Ми вперше спробували аджапсандалі під час нашої першої супри в Сигнагі. Взагалі їжа у Романа була рясною, як це зазвичай буває або має бути під час грузинської супри, коли їжі в надлишку. Чи не тактовно є все підряд, так як це може означати, що господар погано підготувався до прийому гостей.

Аджапсандалі — це овочеве рагу, що складається з баклажанів, цибулі, червоного і зеленого перцю, помідорів, часнику, петрушки і великої кількості кінзи.

Коріандр в грузинській кухні-це окрема тема. Скрізь багато коріандру. І за це можна любити або ненавидіти грузинську кухню. Ми безумовно в першій групі.

Лобіо

Це ще одна грузинська класика-густий і ситний квасолевий суп. У перекладі з грузинського лобіо означає квасоля, а смак цього супу імовірно залежить від типу використовуваної води. Грузинська кухня рясніє м’ясними стравами, і лобіо — відмінна альтернатива для подорожуючих вегетаріанців.

Ми спробували наше лобіо в Тбілісі, в місці, відомому як Fabrika. Його варто відвідати не тільки заради лобіо, але і заради грузинського крафтового пива.

Дижондзоли

Тільки повернувшись з Грузії, ми дізналися, що дзонджолі — обов’язковий делікатес на важливих вечерях і на честь особливо приємних гостей. Це означає, що нас радо зустріли у Романа в Сигнагі, який за нашої участі подав джонджолі на супрі.

Це мариновані квіти колхідської колючої груші, які збирають навесні з чагарників по всій Грузії. Роман подав нам глобус на шматочках маринованих помідорів і огірків. Дуже цікавий смак, і оскільки ми дуже любимо мариновані овочі — ми говоримо певне " так " джондзоле.

Особенности грузинской кухни. Ресторан Имеди в Ярославле в проекте Вкусное утро

Грузия. Рестораны и кафе Тбилиси. Где вкусно и не дорого поесть Меню ресторана самикитно.