Пропонуємо кілька досить цікавих рецептів, як приготувати креветки просто і смачно. Блюдо не дуже часто готується, а тому має бути досить цікаво самостійно їх вибрати і наготувати багато, багато. )
На наші прилавки продукти моря потрапляють як правило в замороженому вигляді. Втім креветки відрізняються і за розмірами і за смаком, ну і зрозуміло за ціною.. Зараз в самих різних супермаркетах можна вибрати більше десяти видів таких ракоподібних: коктейльні, традиційні рожеві, великі червоні і величезні сіруватого кольору.
Якщо товар вже знайдений і куплений. Основним залишається питання, як смачно приготувати кпеветки ? Як зробити блюдо по-справжньому смачним, корисним і незабутнім і не шкодувати про витрачені кошти і часу?
Креветки варені в солоній воді і зі спеціями
Тут все досить легко, проте є і власні невидимі деталі.
Потрібно пам’ятати, що заморожений продукт вже вважається відвареним. Тому закидати заморожені креветки в окріп з сіллю необхідно тільки на 15-20 хвилин. Це спрощений варіант.
Щоб смак вийшов насиченим, не забувайте додати сіль, перець чорний горошком і лавровий лист, і також сік або половинку лимона.
В даному варіанті продукти моря можуть злегка гірчити і віддавати лимонною цедрою.
Варити. Після того, як вони стали м’якими, а на кухні запанував аромат перцю і лаврового листа, воду необхідно злити, а креветки процідити і перекласти в мисочку.
Сприснуть їх соком з лимона, додати спецію і можна подати на стіл. А якщо ви хочете дізнатися більше способів приготування креветок, переходьте на сайт http://rionews.com.ua/news/nonpublicated/now/n2132143217
Як пріготовітм смажені креветки на сковорідці
Для смаження краще застосовувати великі червоні креветки, особливо на увазі того, що м’яса в них більше, а чистяться вони легше.
Для початку їх теж необхідно помістити в солону воду, додавши лавровий лист, довести до кипіння, процідити.
Потім приберіть голови. А далі думки любителів смачної їжі діляться. Хтось любить обсмажувати туши в панцирі, а хтось очищені.
У будь-якому випадком робити це потрібно, додавши на сковорідку масло оливкове, сіль, перець і часник. Його можна дрібно нарізати або застосовувати Часничниці.
Обсмажувати продукти моря 10-15 хвилин, основне не перестаратися!
Салат з коктейльних креветок «Абогадо»
Ще один варіант вживання креветок в салатах.
Для цього знадобитися
- пара стиглих авокадо,
- печериці, краще підбирати дуже дрібні,
- будь майонезний соус,
- трохи червоної ікри для прикраси страви.
Готувати:
Авокадо необхідно нарізати надвоє, дбайливо видаливши кісточку і м’якоть, на поверхні всередині повинен залишитися лише її тонкий шар.
Креветки і печериці краще заздалегідь відварити і нарізати на шматочки.
М’якоть авокадо нарізати кубиками.
Потім все це викладається в підготовлені половинки авокадо, змішується з соусом і прикрашається ікринками.
Блюдо виходить красивим, ситним і надзвичайно смачним!
Ще один варіант салату з креветками для тих, хто веде суворий підрахунок калорій
Тут підійдуть і дрібні коктейльні, але краще застосовувати дуже великих представників.
Для цього салату знадобитися рукола, листя зеленого салату, м’якоть апельсина і кедрові горішки.
Відварити, очистити від панцира, додати листя салатів, нарізану м’якоть апельсина, обсипати кедровими горішками. Заправити сумішшю соку лимона, спецій і масла з оливок.
Як приготувати креветки в клярі
Продукти моря слід відварити, очистити, занурити в заздалегідь приготований кляр (рецепт якого можна дуже легко знайти в Інтернеті), і смажити до скоринки.
Можна подавати з листами салату, помідорами чері і часточками лимона. Гурмани будуть в захваті!
Можна приготувати креветки з локшиною
Перейдемо до більш ситним і поживним страв.
Для цієї страви будуть потрібні
- невеликі креветки,
- локшина, причому підійде будь-яка від яєчної до гречаної,
- солодкий перець,
- зелена стручкова квасоля,
- цибуля ріпчаста,
- спеція.
Креветки відварити і перекласти на сковорідку, присмачену маслом з оливок. Туди ж додати крупно-порізану цибулю ріпчасту, болгарський перець, стручки квасолі.
Обсмажувати протягом 7-15 хвилин..
В цей час варимо локшину. Вона повинна залишатися трохи недовареною, щоб блюдо не перетворилося в кашу.
Проціджену локшину відразу ж разлажіваем по мисочках, зверху додаємо обсмажені овочі приготовані креветки і посипаємо спеціями.